Parkstad krijgt een WoonWijzerWinkel

Print
Parkstad krijgt een WoonWijzerWinkel

Parkstad krijgt een WoonWijzerWinkel. Afbeelding: De Limburger

Kerkrade / Eygelshoven / Brunssum / Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek / Schinveld / Jabeek / Vaesrade / Schinnen / Klein-Doenrade / Doenrade / Bingelrade / Puth / Sweikhuizen / Amstenrade / Oirsbeek / Nuth / Ransdaal / Craubeek / Klimmen -

Parkstad is vanaf komende zomer een WoonWijzerWinkel rijker. Hier kan iedereen terecht die op zoek is naar mogelijkheden om te besparen op de energierekening en een bijdragen wil leveren aan verduurzaming van zijn of haar woning.

Bezoekers kunnen in de winkel terecht voor advies op maat over de mogelijkheden tot verduurzaming van de eigen woning of huurwoning en de aanschaf van duurzaamheidsproducten. Van simpele isolatiematerialen tot meer complexe oplossingen zoals warmtepompen. Ook wordt informatie verstrekt over subsidies en financieringsmogelijkheden. Over de locatie van de winkel lopen de onderhandelingen nog. De online winkel is reeds open.

Rotterdam

De WoonWijzerWinkel is een initiatief van de samenwerkende Parkstadgemeenten. Na onderzoek in binnen- en buitenland, is gekozen om het beproefde concept van de WoonWijzerWinkel Rotterdam te volgen en dit toe te snijden op de situatie in Parkstad. De winkel in Parkstad gaat actief samenwerking zoeken met regionale installateurs. Met als economische spin-off een geschatte extra economische omzet in de regio van honderd miljoen euro en een forse impuls voor de regionale werkgelegenheid.

Onderzoek

Uit het Tevredenheidsonderzoek Zonnepanelenproject (uitgevoerd door de Universiteit Maastricht/Zuyd Hogeschool) blijkt dat consumenten geïnteresseerd zijn in en bereid zijn tot het nemen van duurzaamheidsmaatregelen als deze betaalbaar zijn, er transparant en onafhankelijk advies wordt gegeven, de rol van de gemeente hierin duidelijk is en er hulp is bij het vinden van financieringsmogelijkheden zoals subsidies of leningen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen