Amstel Gold Race houdt dinsdag beraad: kans op doorgang klein

Print
Amstel Gold Race houdt dinsdag beraad: kans op doorgang klein

Afbeelding: ANP

Vilt / Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt -

De kans dat de Amstel Gold Race doorgaat is klein. Dinsdag komt de organisatie bijeen voor een beraad over doorgang.

Dat laat de organisatie weten. Aan het eind van dinsdagochtend komt het organisatiecomité bijeen om een knoop door te hakken. In verband met het coronavirus en de gevolgen is de kans klein dat de Amstel Gold Race kan doorgaan dit jaar.

De wedstrijd staat gepland voor zondag 19 april, de toertocht zou een dag eerder zijn. Met name de toertocht, met zo’n 15.000 deelnemers, is een belangrijke financiële peiler van de Amstel Gold Race.

Eerder werd het kleine broertje van de Gold Race, de Volta Limburg Classic, ook al geannuleerd. Dia had op 4 april verreden moeten worden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen