Voetbalsupporters steken zorgpersoneel hart onder de riem

Print
Voetbalsupporters steken zorgpersoneel hart onder de riem

Afbeelding: Zuyderland

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Kerkrade / Eygelshoven / Heerlen / Hoensbroek -

Met grote spandoeken hebben supporters van Roda JC en Fortuna Sittard zorgpersoneel bedankt voor hun inzet in deze tijden van crisis.

„500 meter van onze velden werken de echte helden,” valt er te lezen op een groot spandoek in Sittard. Bij het Zuyderlandziekenhuis in Heerlen hebben fans van Roda JC een spandoek opgehangen met de tekst „Heel de regio is trots op haar hulpverleners!”

Ook bij andere clubs komens supportersverenigingen in actie. Zo onthulden fans van NAC maandag een groot spandoek op het ziekenhuis in Breda.

Lees ook: Helden in de zorg die ons erdoor slepen

PSV-supporters hebben een duidelijke blijk van waardering gegeven aan het zorgpersoneel in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven en het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven. Met grote spandoeken vragen ze aandacht voor het werk dat tijdens de corona-crisis in het hospitaal wordt verricht en spreken ze hun steun uit aan de mensen die actief zijn in de zorg.

Not all heroes wear capes”, is een duidelijk statement, waarmee het grote belang van goede zorg wordt onderkend. Op de spandoeken staat het logo van ‘Lighttown Madness’, een grote sfeergroepering bij PSV.

Voetbalsupporters steken zorgpersoneel hart onder de riem
PSV-supporters steunen het personeel in ziekenhuizen, hier via een spandoek op het Catharina Ziekenhuis. Foto: Studio040

Het betaald voetbal ligt momenteel stil en het is nog onduidelijk wanneer de competitie kan worden hervat. Op zijn vroegst gebeurt dat pas in het weekend van 12 april, maar er is geen enkele duidelijkheid of dat ook daadwerkelijk haalbaar is.

Wie is jouw held in de zorg?

Sociale contacten vermijden, thuis werken, dichte scholen en gesloten cafés. Nederland valt stil, maar de medewerkers in de zorg buffelen door. Het zijn de helden van deze coronacrisis.

Verdient uw huisarts een compliment of wilt u uw wijkverpleegkundige bedanken voor de extra hulp in moeilijke tijden? Laat het ons weten en steek ze digitaal een hart onder de riem. Mail uw compliment in maximaal 150 woorden, o.v.v. naam, woonplaats en telefoonnummer naar marlous.flier@delimburger.nl Een verzameling van de complimenten zal online en in de krant worden geplaatst.

View this post on Instagram

💛💚

A post shared by Tifosi Giallo Verde 2010 (@tgvboys) on