Oetgesjtreke

‘Vorig jaar was diezelfde top drie nog bovenaan te vinden bij de De Pot-op-trofee 2019

Print
‘Vorig jaar was diezelfde top drie nog bovenaan te vinden bij de De Pot-op-trofee 2019’

Afbeelding: De Limburger

COLUMN - Dan maakt het ministerie van Binnenlandse Zaken, Gezondheidszorg & Crisis nu de uitslag bekend in de strijd om de Corona-op-je-werk-bokaal 2020, de verkiezing van de 10 meest gewaardeerde crisisberoepen in ons land. Hier volgt de lijst.

Op 10: de cabaretiers en columnisten: zij zorgen met hun geestige stukjes, leuke woordspelingen en grappen in deze crisistijd even voor de nodige ontspanning. Op 9 vinden we de geneesmiddelenindustrie: niet altijd positief in het nieuws, maar nu is alle hoop op hun gevestigd en wordt elk reageerbuisje hoopvol aanbeden als een klompje goud. Dan op 8: de boeren die even zonder quota en stikstof zorgen dat er voldoende voedsel is. Plek nummer 7 is er voor de groep virusdeskundigen, epidemiologen en virologen, normaal weggedoken in hun laboratoria, maar nu BN’er en vaker aan de talkshowtafels dan de gemiddelde misdaadverslaggever. Op 6: de journalisten die hun kranten en programma’s toch elke keer maar weer vol weten te krijgen met alles wat er gezegd, niet gezegd, verwacht en niet verwacht wordt rond het virus.

Dan wordt het spannend mensen: de top 5. Ex aequo op 5 de producenten van wc-papier, blikken soep en pastaproducten, die de steeds leeg gerakende rekken op voortreffelijke wijze onuitputtelijk weten te vullen. Nummer 4: onze minister-president, die zich als ware crisismanager opstelt en zijn smile heeft ingeruild voor een geloofwaardig gezicht.

En dan komen we bij de top 3. Op 3: de hulpverleners als politie, ambulancebroeders en brandweerlieden, waarvan de regering wel wist dat ze op hun kon rekenen. Als het zo rustig is op straat lijkt het zelfs of het er blauw genoeg is. Runner-up, op 2: onderwijzers, leerkrachten en ander schoolpersoneel dat ondanks het lerarentekort, toch stug blijft volhouden de zorgeloze en risicoloze kindertjes op te vangen, zodat hun ouders de economie, de maatschappij en de ziekenhuizen kunnen rechthouden. Toppertjes.

En dan de nummer 1: waar zouden we toch zijn zonder de mensen met het hart op de goede plaats, die altijd klaar staan, die zichzelf volledig wegcijferen en gerust wat extra uren willen draaien, de handjes – eh… ellebogen - aan het bed: onze kanjers in de zorg! Proficiat met alwéér een bokaal. Vorig jaar immers was diezelfde top drie nog bovenaan te vinden bij de De Pot-op-trofee 2019, de door hetzelfde ministerie gehouden verkiezing van de financieel en qua aandacht meest ondergewaardeerde sectoren van ons land. Overigens merkt de jury op dat er sowieso opvallend veel overeenkomsten zijn tussen de twee gepubliceerde lijsten.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen