E-commerce

Shop Apotheke in Venlo mikt in 2020 op een vijfde méér omzet, nog los van de verkooppiek door corona-uitbraak

Print
Shop Apotheke in Venlo mikt in 2020 op een vijfde méér omzet, nog los van de verkooppiek door corona-uitbraak

Afbeelding: Shop Apotheke

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Heerlen / Hoensbroek -

Shop Apotheke Europe in Venlo denkt dit jaar een omzetgroei van zo’n 20 procent te bereiken, omgerekend een omzet van circa 840 miljoen euro.

Vorig jaar verkocht de internetapotheker voor 701 miljoen euro aan pillen, poeders en zalfjes.

De procentuele omzetprognose die het bedrijf dinsdag bij de publicatie van zijn jaarcijfers presenteert, ligt onder die van 2019 toen het bedrijf 30 procent meer medicijnen en verzorgingsproducten over de digitale toonbank schoof. In november voorspelde directeur Stefan Feltens in een interview dat Shop Apotheke Europe in 2021 de mijlpaal van een miljard euro omzet zal bereiken.

In de vooruitblik over zijn omzetgroei neemt het bedrijf niet de huidige verkooppiek mee, een gevolg van de corona-uitbraak. Recent meldde de Duitse nieuwssite Apotheke Adhoc dat klanten van de Limburgse internetapotheken Shop Apotheke Europe en DocMorris in Heerlen massaal middeltjes inslaan tegen griepachtige klachten, met omzetstijgingen tot 326 procent voor vitaminepillen en voedingssupplementen.

Volgens Feltens is de situatie nu echter nog ongewis: „We ondervinden momenteel geen verstoringen in de toeleveringsketens of in de bedrijfsprocessen. Dit zou zomaar kunnen veranderen, afhankelijk van de verdere ontwikkelingen in de uitbraak. We opereren dus in een hoogst onzekere omgeving.”

Ondanks de twijfels herhaalt het Venlose e-commercebedrijf zijn eerder uitgesproken verwachting dat het dit jaar voor het eerst break-even zal draaien. Shop Apotheke Europe presenteerde jarenlang rode cijfers wegens forse investeringen in onder meer marketing en ook logistiek. Zo neemt de onderneming dit jaar een nieuw distributiecentrum in Venlo in gebruik.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu