Formule 1-baas: we gaan racen zodra het veilig is

Print
Formule 1-baas: we gaan racen zodra het veilig is

Formule 1-baas Chase Carey. Afbeelding: ANP

Zodra het veilig genoeg is, zal de Formule 1 van start gaan. Maar wanneer dat precies is, valt niet te zeggen. Die boodschap gaf Formule 1-baas Chase Carey dinsdag af in een open brief aan alle fans van de populaire autosportklasse.

„We snappen dat iedereen wil weten wanneer we kunnen beginnen aan het seizoen, maar ik kan daar geen concreet antwoord op geven omdat de situatie per dag verandert. We kunnen pas van start gaan zodra het veilig is”, aldus Carey.

De Formule 1 had afgelopen zondag moeten beginnen in Australië, maar nadat een medewerker van renstal McLaren besmet bleek met het coronavirus, werd op het allerlaatste moment besloten de grand prix in Melbourne te schrappen.

Ook de races in Bahrein, Vietnam en China zijn al van de kalender verwijderd. Over het doorgaan van de races in Zandvoort op 3 mei en Barcelona op 10 april bestaat nog geen zekerheid.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen