Films van Lumière Cinema thuis te bekijken

Print
Films van Lumière Cinema thuis te bekijken

Afbeelding: Harry Heuts

Maastricht -

De Maastrichtse bioscoop Lumière biedt vanaf vandaag (dinsdag) films aan, die liefhebbers thuis kunnen bekijken. Het bedrijf gaat daarvoor een samenwerking aan met Picl. Lumière sloot vorige week de deuren vanwege de coronacrisis.

Met de nieuwe service kunnen filmliefhebbers blijven genieten van het actuele filmaanbod. Tevens kunnen ze Lumière financieel steunen, want een deel van de bedrag dat de kijker moet betalen, gaat naar het filmtheater.

Artistiek directeur David Deprez: „Hoewel Lumière gesloten is tot 6 april, blijven we graag met onze bezoekers in contact. Film verbindt, motiveert en biedt troost. Juist nu is het belangrijk om elkaar te blijven verwarmen met gedeelde verhalen. Via Picl bieden we onze bezoekers toch de mogelijkheid om onze films te zien: Lumière, maar dan thuis”.

Programma

Vanaf vandaag zijn recent uitgebrachte films te zien, zoals de humoristische film Hors Normes, de animatiefilm Mind my Mind, Oscarwinnaar Parasite, Dolor y Gloria en de familiefilm De Grote Boze Vos. Het complete programma is te vinden op de website van Lumière Cinema. Premièrefilms kosten 8,50 euro, voor films die al wat langer in roulatie zijn moet 4,99 euro betaald worden.

Picl is samenwerking tussen 23 Nederlandse filmhuizen en de Stichting Nederlandse Film- promotie, opgericht door Anke van Diejen en Noortje van de Sande. Die organisatie wil de zichtbaarheid van en het publiek voor de artistieke film en documentaire vergroten. Picl wil ook een alternatief bieden voor het illegaal downloaden van films.

Aanvulling

Lumière-directeur Deprez zegt dat de online-faciliteit zal blijven bestaan als de coronacrisis voorbij is. „Ook als we weer open zijn, blijft deze online zaal een belangrijke aanvulling. Het overkomt onze vaste bezoekers wel eens dat ze een film graag willen zien, maar dat die uit roulatie is voordat ze in de gelegenheid zijn naar Lumière te komen. Ook voor filmliefhebbers die slecht ter been zijn en jonge gezinnen zonder oppas is dit natuurlijk een mooi gebaar.”

Meer info, zie: www.lumière.nl en https://picl.nl/

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen