Brief aan mezelf

Bibi Schouten blikt terug: ‘Het management van Ch!pz wil niet dat de relatie met Kevin bekend wordt’

Print
Bibi Schouten blikt terug: ‘Het management van Ch!pz wil niet dat de relatie met Kevin bekend wordt’

Afbeelding: Peter Schols/MGL

/ Brunssum -

Iedere week schrijft een bekende Limburger een brief aan zijn zestienjarige zelf. Deze week: Presentatrice/model Bibi Schouten (30).

Het is 2005, het jaar van je grote verhuizing. Een zestienjarig Alkmaars meisje vertrekt voor haar studie en grote liefde Kevin Hellenbrand van de band Ch!pz naar Brunssum. Wat weet je nou van Limburg Bibi? Niets. Wat had ik je vanuit de toekomst graag de tip gegeven je toen wat meer te verdiepen in de provincie en haar cultuur. Het is best een fikse overgang die eerste maanden. Jij bent de Noord-Hollandse mentaliteit gewend, zeggen wat je op je hart hebt.

Sowieso ben je een flapuit, dat zijn de mensen hier niet zo gewend. Die moeten wennen aan die meid met dat Noord-Hollands mondje. Misschien beter eerst de kat uit de boom kijken? Maar dat zit niet in je. Dus stap je ook in Brunssum de plaatselijke frituur binnen en roept spontaan ‘hallo allemaal!’ Je ziet ze denken: wat is dat voor een blije?

Na een paar jaar in Limburg merk je aan jezelf dat je wat meer ingetogen wordt. Als je in Alkmaar in de bus stapt, ga je halverwege de rit gerust ergens anders zitten als je een beter plekje spot. Dat doe je in Limburg niet meer. Je bent voorzichtiger geworden. Onbewust pas je je gedrag aan. Wat niet wil zeggen dat je het niet naar je zin hebt hier. Zeker niet! Op de studie entertainment aan het Vista-college in Heerlen maak je snel vrienden en de ouders van Kevin, bij wie je inwoont, dragen je op handen. Ze hebben twee zoons die vanwege hun werk veel weg zijn, dus jij wordt als ‘dochter’ een soort enig kind en extra verwend. Bovendien sta je open voor alles en iedereen. Maakt snel contacten. Deed je in Alkmaar ook al.

Weet je nog, die jongen op de middelbare school? Pim heet hij. Lang, beetje slungelig, flaporen. Zit altijd alleen in de pauzes. Dat snijdt je door de ziel. Dus vraag je hem mee als date naar het schoolbal. Verbinden, mensen blij maken, lief zijn voor anderen. Dat zit in je karakter. Heb je van je ouders. Gelukkig is je schoonmoeder net zo. Openstaan, contact maken. Ze lijkt op je. Kevin is anders, toch wat meer verlegen. Als jullie op reis gaan, ben jij altijd degene die de weg moet vragen. Twee jaar eerder, op je veertiende, werd hij je vriendje. Spannende tijd! Want het management van Ch!pz, de populaire band waar Kevin in speelt, wil niet dat het bekend wordt als iemand van de band een relatie heeft. Jullie moeten een mysterie blijven. Dat doet het beter bij de fans.

Het is spannend en grappig tegelijk. Als jongens een versierpoging wagen en om je nummer vragen, geef jij dat van Kevin. En Kevin doet hetzelfde als meisjes aan hem zijn nummer vragen. Ha, ha. Wat zijn jullie verliefd. Urenlang achter de computer met elkaar msn’en. Want in 2005 is er nog geen whatsapp. Uren bellen ook, met de vaste telefoon. Weet je nog dat jullie onder het bellen in slaap vielen? Een duur telefoontje. Driehonderd euro moet Kevin aftikken! Nu ben je vijftien jaar verder Bibi, helemaal gesetteld in Limburg en dolblij met je werk en gezinnetje. Wat lijkt 2005 nu ver weg. Maar als je Michel van Anouk hoort, je lievelingslied uit die tijd, ben je weer heel even dat meisje van zestien.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →