IKEA sluit alle Nederlandse winkels tot nader order

Print
IKEA sluit alle Nederlandse winkels tot nader order

Afbeelding: ANP

Heerlen / Hoensbroek -

Woonwarenhuis IKEA houdt zijn dertien vestigingen in Nederland, waaronder die in Heerlen, tot nader order gesloten.

De winkels blijven in ieder geval tot en met 6 april dicht. Het Zweedse bedrijf doet dat om de gezondheid van het personeel en klanten te kunnen waarborgen. De webwinkel van IKEA blijft wel gewoon open, waarbij klanten de bestelde artikelen kunnen laten thuisbezorgen of kunnen ophalen in de winkels.

Voor de bezorgers en monteurs van meubelen en de installateurs van keukens en badkamers zijn extra maatregelen genomen voor wat betreft de veiligheid. Wat die precies inhouden, heeft IKEA niet bekendgemaakt.

Ondanks de sluiting van de winkels blijft al het IKEA-personeel wel gewoon aan het werk. Het personeel kan worden ingezet om de verwachte extra toeloop van de webwinkel het hoofd te bieden. Ook kunnen andere werkzaamheden in de winkels worden verricht en cursussen worden gevolgd.

Ook de winkels van IKEA in België en Portugal gaan tot nader order dicht.

Coronavirus: actuele stand. Video: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen