FIFA denkt aan noodfonds voor de voetbalwereld

Print
FIFA denkt aan noodfonds voor de voetbalwereld

Afbeelding: AFP

De wereldvoetbalbond FIFA overweegt een noodfonds op te zetten voor iedereen in de voetbalwereld die lijdt onder de coronacrisis. De FIFA beschikt over enorme reserves. In het financieel jaarverslag van 2018 staat dat de FIFA zo’n 2,5 miljard euro op de bank heeft staan.

Voorzitter Gianni Infantino voert morgen telefonisch overleg met het FIFA-bestuur. Hij stelt dan voor een fonds op te zetten, waar bonden en clubs die als gevolg van de crisis in financiële problemen raken gebruik van kunnen maken. Infantino wil ook al direct 10 miljoen dollar (omgerekend ruim 9 miljoen euro) overmaken naar de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Lees ook: UEFA verplaatst EK voetbal naar 2021

De FIFA doet er volgens Infantino goed aan om verplaatsing van het EK naar volgend jaar zomer te accepteren. Dan staat het uitgebreide WK voor clubs op het programma en mogelijk ook de Confederations Cup, twee toernooien die de FIFA organiseert. De mondiale bond gaat in gesprek met China, dat het WK voor 24 clubs huisvest, over uitstel naar later in 2021 of mogelijk zelfs naar 2022 of 2023.

Coronavirus: actuele stand. Video: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen