Deze auto sprint sneller dan een Bugatti en er worden er vijftig van gemaakt

Print
Deze auto sprint sneller dan een Bugatti en er worden er vijftig van gemaakt

Aspark Owl. Afbeelding: Aspark.

Toen de eerste berichten loskwamen over de 2200 pk sterke elektrische supersportwagen Aspark Owl dachten velen aan een grap. Toch gaat het gebeuren: er worden 50 exemplaren van gemaakt.

De prestaties van de Aspark Owl zijn dankzij het bizarre vermogen indrukwekkend: van 0 tot 100 km/u in minder dan twee seconden en een topsnelheid van 400 kilometer per uur. Dat mag ook wel als je 2012 pk en een trekkracht van 2000 Newtonmeter tot je beschikking hebt. In elf seconden zit de Aspark Owl, die vier motoren heeft, op 300 km/uur. Die tijd heeft de gemiddelde auto nodig om de 100 km/u te halen.

450 kilometer

Ondanks al dat vermogen heeft de auto volgens zijn makers nog altijd een actieradius van 450 kilometer. Aangetekend moet worden dat dit rijbereik alleen behaald kan worden met zeer tam rijgedrag.

Dat ga je met deze krachtpatser, die eigenlijk op de Autosalon van Genève had moeten staan, natuurlijk nooit halen. Het accupakket heeft namelijk een capaciteit van slechts 64 kWh. Dat betekent dat je heel rustig aan moet doen, anders rijd je bijna letterlijk van lader naar lader.

Deze auto sprint sneller dan een Bugatti en er worden er vijftig van gemaakt
Aspark Owl. Foto: Aspark

Exclusief

Deze elektrische hypercar is niet minder dan één meter hoog, maar ook erg exclusief. De Japanse fabrikant Aspark wil namelijk maar 50 eenheden laten bouwen door Manifattura Automobili Torino in Turijn.

De ontwikkeling begon in 2018 dus dat heeft Aspark behoorlijk snel gedaan. De eerste auto’s moeten al in het tweede kwartaal van dit jaar worden geleverd. De Owl is niet alleen exclusief door het kleine aantal auto’s dat geproduceerd wordt. De basisprijs van 2,9 miljoen euro draagt daar ook aardig aan bij.