Joe Biden wint Democratische voorverkiezingen in Florida

De Amerikaanse oud-vicepresident Joe Biden wint met een flinke voorsprong op zijn rivaal Bernie Sanders de Democratische voorverkiezingen in Florida.

Redactie

Florida is voor Biden de zeventiende staat die hij in de wacht sleept in de race naar de Democratische nominatie voor het presidentschap.

Biden schrijft ook Illinois en Arizona op zijn naam, de andere twee staten waar Democraten dinsdag naar de stembus gingen.

Nadat Biden vorige week op Big Tuesday vijf van de zes staten op zijn naam schreef, werd verwacht dat Sanders de strijd zou opgeven. Maar net als enkele jaren geleden, toen hij het opnam tegen Hillary Clinton tijdens de voorverkiezingen, blijft Sanders in de race, hoewel hij wat het aantal gedelegeerden betreft flink achterloopt op Biden.

In totaal worden tijdens de derde grote voorverkiezingsronde in Florida, Illinois en Arizona 441 gedelegeerden verdeeld. De winst van Biden betekent dat het voor Sanders vrijwel onmogelijk is geworden om de nominatie te winnen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal