Bij deze elektrische sportauto krijg je je eigen race-instructeur cadeau

Print
Bij deze elektrische sportauto krijg je je eigen race-instructeur cadeau

Apex AP-0. Afbeelding: Apex Motor

Het in Engeland gevestigde Apex heeft een concept voor een elektrische sportwagen onthuld waarin via augmented reality een virtuele race-instructeur rijtips kan geven. Bovendien staat er een lidar (laser-radar) op het dak, waardoor level 3 van autonoom rijden mogelijk wordt.

Augmented reality speelt in de AP-0 een rol in de vorm van een virtuele race-instructeur die via een holografisch display de bestuurder aanwijzingen geeft op racecircuits, om zodoende de rondetijden te kunnen verbeteren. Hoe deze virtuele assistent precies gaat werken is nog onbekend.

Ook heeft de elektrische auto een lidar op het dak. Zo’n laser-radar kan met laserpulsen de directe omgeving in 3D in kaart te brengen en op die manier objecten en subjecten herkennen. Het leidt volgens Apex tot level 3 autonomie, wat in feite semi-autonoom rijden betekent. De handen kunnen van het stuur. Volgens de fabrikant is het gehele systeem, inclusief automatische noodremmen en andere assistentiesystemen, op papier geavanceerd genoeg voor level 4, waarbij je het rijden vrijwel volledig aan de auto over laat.

Bij deze elektrische sportauto krijg je je eigen race-instructeur cadeau
Apex AP-0. Foto: Apex Motor

Rijbereik

De Apex bevat een accu met een capaciteit van 90 kWh, wat de 1200 kg wegende auto een rijbereik van zo’n 515 km moet geven. De sportwagen krijgt ondersteuning voor snelladen met 350 kW, waarmee de accu van 0 tot 80 procent in minder dan vijftien minuten zou zijn op te laden. Verder krijgt de auto een motorvermogen van 650 pk en moet de sprint van 0 tot 100 km/u in 2,3 seconden zijn afgelegd.