Dier van de week

Dier van de week: Brutus

Print
Dier van de week: Brutus

Brutus. Afbeelding: Dierenbeschermingscentrum Limburg

Maastricht / Itteren / Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle / Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt / Vijlen / Lemiers / Vaals -

In Dierenbeschermingscentrum Limburg zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen van Dierenbeschermingscentrum Limburg er een in het zonnetje. Deze week stelt ze Brutus graag aan je voor.

Wie is Brutus?

„Brutus is bijzondere kruising tussen een teckel en een sharpei (beter bekend als de ‘hond met rimpels’). Brutus verblijft bij ons omdat hij wegens gezondheidsproblemen van zijn eigenaren niet meer bij zijn baasjes kon blijven wonen. Hij is een beetje aan de flinke kant, we proberen daarom zo veel mogelijk met hem te wandelen en hem zo min mogelijk snacks aan te bieden zodat hij weer mooi op gewicht kan komen.”

Hoe is zijn karakter?

„Brutus is een verlegen knaap die met name mannen spannend vindt. Geef je hem de tijd om aan je te snuffelen en rustig kennis te laten maken? Dan stapt hij snel over zijn verlegenheid heen en blijkt hij een vrolijk, opgewekt hondje te zijn dat graag met je mee gaat wandelen.”

Wat voor thuis en baas zoeken jullie?

„We zoeken een huisje voor Brutus waar hij even rustig kan wennen aan zijn nieuwe omgeving. Hij vindt kinderen erg leuk en kan hierdoor goed geplaatst worden bij een gezin met kinderen vanaf een jaar of zes. Teefjes vindt Brutus ook erg interessant en leuk. Mocht je zelf een sociaal teefje hebben, dan kunnen jullie zeker met Brutus komen kennismaken.

Spreekt Brutus je aan en wil je meer over hem weten? Neem dan contact met ons op via limburg@dierenbescherming.nl.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen