Dier van de week

Dier van de week: Giuness

Print
Dier van de week: Giuness

Giuness. Afbeelding: Dierenasiel De Beestenboel

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk / Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek / Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt / Posterholt / Vlodrop / Montfort / Melick -

Dierenasiel De Beestenboel vangt voor bijna heel Midden Limburg de honden en katten op. Genoeg aanbod dus voor Anne Vleeshouwers van De Beestenboel om elke week voor één van deze dieren extra aandacht te vragen. Deze week is Giuness aan de beurt, een gecastreerde kater van 13 jaar.

Hoe kan het dat een kat van deze leeftijd nog in het asiel terechtkomt?

„Door een allergie was het niet langer mogelijk om Giuness in huis te houden, en door zijn hoge leeftijd was het ook geen optie om hem veel buiten te laten. Oudere katten zoeken vaak een lekker knus en warm plekje, waar ze op hun gemak de dag door kunnen brengen.”

Wat voor kat is Giuness?

„Giuness is geen typische kater om te zien. Hij is vrij smal en rank van bouw. Verder zou je zijn leeftijd niet meteen aan hem afzien. Passend bij zijn leeftijd houdt hij van zijn rust en weet hij zelf heel goed wat hij wel of niet wilt. Zoals veel zwarte katten houdt hij niet van te veel veranderingen en vreemde situaties in zijn leventje.”

Waar zou hij het beste op zijn plaats zijn?

„Wij zien hem graag terechtkomen in een rustige leefomgeving waar hij lekker luierend, in zijn eigen tempo zijn oude dag kan doorbrengen. Het wennen aan de aanwezigheid van kinderen en een ander huisdier zou voor hem op zijn oude dag extra moeizaam gaan waardoor we dit liever willen vermijden.”

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem vrijblijvend contact op met dierenasiel De Beestenboel, tel. 0495-563981 of mail naar asielweert@planet.nl. Kijk ook op de Facebookpagina.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen