Coronakunst

Instagram challenge: beeld een bekend schilderij uit met huis-, tuin-, en keukenvoorwerpen

Print
Instagram challenge: beeld een bekend schilderij uit met huis-, tuin-, en keukenvoorwerpen

Afbeelding: Instagram Tussen kunst en quarantaine

Sittard -

Om eventuele verveling van het verplicht thuis zitten tijdens deze coronacrisis te doorbreken bedacht de creatieve Anneloes op Instagram een nieuwe uitdaging. Beeld een bekend schilderij uit met minimaal drie huis-, tuin-, en keukenvoorwerpen en deel deze op de Instagramaccount Tussen kunst en quarantaine.

De account van Anneloes heeft in een kleine week tijd al bijna 8000 volgers en het enthousiasme en vooral ook de creativiteit van de deelnemers is groot. Niet alleen mensen, ook hun huisdieren, kinderen, vrienden en familieleden worden gecharterd om beroemde schilderijen na te bootsen vanuit de huiskamers en woningen.

Grote meesters als Vermeer en Picasso zijn populair, maar ook moderne kunstenaars als graffitiartiest Banksy en Jeff Koons.

View this post on Instagram

Keep it colorful ????#tussenkunstenquarantaine @empiezo

A post shared by Tussen Kunst & Quarantaine (@tussenkunstenquarantaine) on

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen