RIVM: 68 nieuwe coronapatiënten in Limburg

© Loraine Bodewes

Limburg telt nu 265 coronapatiënten, een toename van 68 sinds dinsdag. Dat meldt het RIVM.

Kitty Borghouts

Er zijn sinds dinsdag vijftien mensen in heel Nederland overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Er kwamen 346 nieuwe patiënten bij.

In Zuid-Limburg zijn volgens het RIVM nu 163 mensen besmet. De meesten van hen wonen in Sittard-Geleen (51), gevolgd door Maastricht (41). In Noord- en Midden-Limburg zijn de meeste patiënten te vinden in de gemeente Peel en Maas (36). Voor het eerst zijn er mensen in Bergen, Roerdalen en Venray positief getest (elk één). Nog vier gemeenten zijn zonder coronabesmettingen: Beesel, Mook en Middelaar, Vaals en Weert.

In totaal telt Nederland nu 2051 positief geteste personen. Onder hen zijn 485 mensen die in de zorg werken; zij worden vaker dan andere groepen getest.

In totaal zijn er nu 58 mensen overleden aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen 63 en 95 jaar. Limburg heeft zeventien sterfgevallen, waarvan zeven in Noord- en Midden-Limburg.

De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, namelijk 759 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Limburg (265) en Zuid Holland (241).

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal