Video: Venlose cateraar kookt voor ouderen, zorgmedewerkers en hulpverleners

Print

Venlose ondernemer komt met noodkeuken. Video: De Limburger

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Festivals worden uitgesteld, evenementen worden afgelast. Bram Drost van cateraar Crewfood uit Venlo heeft betere tijden gekend. Toch blijft hij tijdens de coronacrisis niet bij de pakken neer zitten. “Wij kunnen nog steeds één ding heel goed en dat is koken. Dat gaan we nu doen voor de mensen in Venlo die het ‘t hardst nodig hebben.”

Met de handen in het haar volgde Drost de afgelopen tijd het nieuws omtrent het coronavirus. De Venlose ondernemer heeft een cateringbedrijf dat actief is in de festival- en evenementenwereld. Zijn branche is misschien wel het hardst getroffen door de coronacrisis. „Dan zit je opeens thuis en heb je tijd om na te denken”, begint Drost. “Waar kan ik in deze crisistijden iets betekenen?”

Lees al het nieuws over het coronavirus

Orkaan

Zijn gedachten gingen al snel terug naar 2017. In dat jaar werd Sint Maarten deels verwoest door orkaan Irma. Samen met een aantal andere bedrijven uit de festivalbranche reisde Drost destijds af naar het Caribisch gebied om te kijken of hij kon helpen. „We hebben daar toen een noodkeuken gebouwd waar we honderden kinderen en studenten dagelijks voorzagen van maaltijden. Het gaf veel voldoening dat we een steentje bij konden dragen aan de wederopbouw van het eiland.”

Drost heeft het gevoel dat hij opnieuw in actie moet komen. Dit keer een stuk dichterbij, namelijk in zijn eigen stad. Drost wil met zijn nood-productiekeuken gezonde gerechten gaan maken voor geïsoleerde en kwetsbare ouderen.

Video: Venlose cateraar kookt voor ouderen, zorgmedewerkers en hulpverleners
Bram Drost. Foto: De Limburger

Kracht

„Maar ook voor zorginstellingen, politieagenten, brandweerlieden en zo. Deze mensen werken zich momenteel uit de naad. Hebben vaak niet eens tijd om na een zware werkdag nog te koken. Juist deze groep willen wij voorzien van gezond betaalbaar voedsel, zodat ze de kracht hebben om in zware tijden als deze door te gaan.”

Drost gaat gebruik maken van bestaande keukens in Venlo. „Van bijvoorbeeld restaurants die nu dicht zijn. We beginnen met één, maar we hebben de mogelijkheid om snel uit te breiden.” Drost geeft aan dat zijn bedrijf flink is getroffen door de huidige crisis. „We lopen uiteraard een hoop geld mis. Maar dat geldt voor iedereen. Ik ben blij met het maatregelenpakket dat de overheid dinsdag heeft gepresenteerd. We redden ons wel. Nu is het zaak dat we allemaal een steentje bijdragen om deze crisis te overwinnen. En dat gaat ons lukken ook.”