Spontane bloemenactie voor Limburgse zorginstellingen: ‘De reacties zijn overweldigend’

Print
Spontane bloemenactie voor Limburgse zorginstellingen: ‘De reacties zijn overweldigend’

Bloemen in een vrachtwagen onderweg naar Limburgse zorginstellingen. Afbeelding: Facebook Igor Stel

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren -

Vele honderden bossen bloemen worden door vrijwilligers woensdagmiddag bezorgd bij (zorg)instellingen in Midden-Limburg en de Westelijke Mijnstreek.

Het gaat om een spontane actie van ondernemer Igor Stel (All in Echt/Kasteel Limbricht) en advocaat Phil Boonen. Rond 16.00 uur wordt bij de kartbaan in Echt een vrachtwagen vol bloemen verwacht, die door vrijwilligers verdeeld gaan worden over verzorgingshuizen, instellingen voor gehandicapten, hospices en mogelijk ook ziekenhuizen.

Hart

„Nu we weten dat de bloemen komen, zijn we als een gek aan het bellen om te zien waar we ermee terecht kunnen”, zegt Stel. „Bedoeling is om al die mensen in die instellingen, die nu geen bezoek meer mogen krijgen door het coronavirus, zo een hart onder de riem te steken.”

Het idee ontstond volgens Stel toen hij dinsdag hoorde dat de bloemenveilingen in het westen van het land grote partijen weggooien, nu de export is ingestort. Samen met zijn maat Phil Boonen bedacht hij dat het een goed idee zou zijn bloemen op te kopen en te doneren aan zorginstellingen. Bedoeling is zo ook de bloemenkwekers en -handelaren te ondersteunen.

Donaties

Op internet begonnen ze een inzamelingsactie. De teller stond woensdagmiddag al op bijna 1900 euro aan donaties. „Ik heb een bloemenveiling gebeld en een vrachtwagen vol bloemen is al onderweg”, zegt Stel.

„Vervolgens hebben we een oproep gedaan wie de bloemen wil komen ophalen bij de kartbaan om ze bij instellingen te bezorgen. De respons is overweldigend. Gymleraren, mensen van Partners in Welzijn en de gemeente bieden hulp aan. We zijn nu aan het kijken hoe we voorkomen dat iedereen tegelijk bloemen komt afhalen, want het mag natuurlijk niet te druk worden.”

De actie wordt gecoördineerd via Igor Stel op Facebook.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen