Glastonbury afgelast; Pinkpop en Bospop gaan vooralsnog door

Print
Glastonbury afgelast; Pinkpop en Bospop gaan vooralsnog door

Pinkpop 2020 gaat vooralsnog gewoon door. Afbeelding: ANP Kippa

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Geleen -

Het grootste popfestival ter wereld, het Britse Glastonbury Festival, gaat niet door. Het annuleren van Glastonbury zorgt vooralsnog niet voor een sneeuwbaleffect. Pinkpop gaat gewoon verder met de voorbereidingen op de 51ste editie.

Niek Murray van Buro Pinkpop in Geleen zegt dat het geen enkele zin heeft om te gaan speculeren over de mogelijke gevolgen van het annuleren van Glastonbury. Het Engelse festival zou een week na Pinkpop (19, 20 en 21 juni) gehouden worden.

„Uiteraard hebben we een hotline met Mojo Concerts. Ook daar gaan alle werkzaamheden door. We hebben nog geen afmeldingen van artiesten ontvangen. Daarom houden we onze planning aan. Het heeft geen zin om een ‘wat als discussie’ te starten. We zijn afhankelijk van de maatregelen van de rijksoverheid. Die wachten we af. Het heeft ook weinig zin om nu al te kijken naar andere data. Dan zijn we van heel veel factoren afhankelijk, zoals tourschema’s van artiesten.”

Bospop

Glastonbury afgelast; Pinkpop en Bospop gaan vooralsnog door
Bij Bospop (foto 2019) wordt gewoon doorgewerkt aan de veertigste editie Foto: Harry Heuts

Ook bij Bospop (10, 11 en 12 juli) wordt vooralsnog doorgewerkt aan de voorbereidingen van de veertigste editie. Festivaldirecteur Peter Verkennis ziet geen reden om tot een vroegtijdige annulering van het festival in Weert over te gaan. „Tot nader order gaat gewoon alles door.”

ParkCity Live

Stadsfestival ParkCity Live in Heerlen (4 en 5 juli) viert deze zomer het tienjarig bestaan. Organisator Hans-Paul Nieskens houdt wel al rekening met een noodscenario. Bij de gemeente Heerlen heeft hij een verzoek ingediend om het festival eventueel te verschuiven naar september.

„Ik denk dat begin juli een dubbeltje op zijn kant wordt. We willen alles op alles zetten om ParkCity Live te laten doorgaan. Desnoods later in het jaar. De mogelijkheden gaan we bekijken.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu