Dierbaar

Straathond Fuego kwam van Lesbos naar Heerlen: ‘Ik vergeet nooit meer hoe bang hij was’

Print
Straathond Fuego kwam van Lesbos naar Heerlen: ‘Ik vergeet nooit meer hoe bang hij was’

Fuego is inmiddels twee jaar bij Kayli. Afbeelding: Luc Lodder

Heerlen / Hoensbroek -

Huisdieren horen tegenwoordig helemaal bij het gezin en dat mag iedereen weten ook. In de rubriek ‘Dierbaar’ stellen Limburgers hun extra gezinslid aan je voor. Deze week: Fuego werd van straat gered en kwam van Lesbos naar Heerlen.

Straathond Fuego kwam van Lesbos naar Heerlen: ‘Ik vergeet nooit meer hoe bang hij was’
Foto: Luc Lodder

Omdat Kayli De Roy van Zuydewijn (20) uit Heerlen slaagde voor haar mbo-diploma, mocht ze van haar ouders een hond uitkiezen. Daarbij had Kayli een belangrijke wens. „Er liep thuis al een labrador rond. Die kwam van de fokker, maar ik wilde per se een hond uit het asiel. Zo kwam ik bij de organisatie We are here uit. Die had twee puppy’s van straat gered op het Griekse eiland Lesbos. Fuego was daar één van.”

„Hij werd op het vliegtuig naar Nederland gezet, waarna ik hem persoonlijk van Schiphol heb opgehaald, samen met onze andere hond. Hoe bang en verlegen hij toen was, vergeet ik nooit meer. Inmiddels is hij alweer twee jaar bij ons en is hij uitgegroeid tot een vrolijke lieverd. Wel is Fuego behoorlijk eenkennig en zeer beschermend tegenover mij, maar als hij je eenmaal vaker heeft gezien dan komt hij vrolijk naar je toe.”

„Dat is een grappig gezicht, want zijn ene oortje staat rechtop en het andere hangt naar beneden. Zo komt-ie dan aangerend. En als hij slaapt, trekt-ie vaak gekke bekken. Zo schattig! Soms lijkt het wel alsof Fuego ons extra dankbaar is dat we hem een tweede kans hebben gegeven.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →