Aan tafel

Maak in een handomdraai deze verse tomatensoep met tijm

Print
Maak in een handomdraai deze verse tomatensoep met tijm

foto Ellis Visser

Vers is niet moeilijk! Zo zet je in een handomdraai deze tomatensoep op tafel. Makkelijk en gezond.

Vers koken hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Deze soep is een mooi voorbeeld van hoe simpel vers kan zijn. Een soep met tomaten, uien, knoflook, tijm en daarnaast nog wat smaakmakers en je bent good to go.

Ik vind deze soep eigenlijk altijd lekker, of het nu voor lunch is of als voorgerecht. En ik eet hem ook het hele jaar door. Het mooie aan vers koken is dat je lekker verantwoord bezig bent, deze soep is supergezond. Dit recept is een prima basis, kijk wat je nog in je koelkast hebt liggen en voeg het toe, experimenteer... Een lekker gehaktballetje erin is ook altijd een feest.

Ingrediënten (4 personen)

8 tomaten

2 uien

1 teentje knoflook

6 takjes tijm

1,5 liter water

Peper en zout naar smaak (regelmatig proeven)

1 el olijfolie voor in te bakken

Extra vergine olijfolie als garnering

Bruin broodje met boter om in de soep te deppen

Bereiding

1. Snijd de ui in blokjes en hak de knoflook fijn.

2. Warm een beetje olijfolie op in een soeppan en voeg de ui en knoflook toe.

3. Was tomaten en snijd in parten. Risp de blaadjes van de tijm en bewaar een beetje voor de garnering. Voeg toe aan de pan.

4. Voeg het water toe en breng op smaak met peper en zout. Laat tien minuten koken.

5. Blend de soep fijn. Ik vind het ook wel eens lekker om een aantal tomatenpartjes heel te laten, voor wat bite.

6. Garneer met een beetje extra vergine olijfolie en wat overgebleven tijm. Deze soep is heerlijk met een bruin broodje met een beetje boter.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen