Showbizz-rubriek

Zo gaan bekende Limburgers met corona om: van zingen tot aan hooghouden met wc-papier

© Facebook Chantal Janzen en Facebook VVV-Venlo

Benieuwd naar interessante weetjes over bekende Limburgers? In deze showbizz-rubriek struint De Limburger het internet af voor de bijzondere en opvallend berichten van BL’ers op social media.

Chantalle Donné

De Tegelse Chantal Janzen wil iedereen in deze rumoerige tijd een hart onder de riem steken. Vandaar dat ze dit liedje zingt van Boudewijn de Groot. ‘Samen kunnen we dit’, schrijft ze.

Hoe blijf je fit tijdens de coronacrisis? De in Roermond geboren danser en choreograaf Timor Steffens weet dat maar al te goed. Door middel van een online dansles probeert hij zijn volgers te laten bewegen. Gaan die voetjes al van de vloer?

Heb je geen zin om je zoals Timor Steffens in het zweet te werken? Dan kun je rustig achterover leunen en Spotify aanzetten. Vanaf woensdag zijn de live-nummers ‘t Roeie Klied en Goud uit de theatertour van Rowwen Hèze te beluisteren.

Klappen voor onze helden in de zorg! Dinsdagavond klokslag 20.00 uur applaudisseerde Nederland als dank aan artsen, verpleegkundigen en anderen uit de zorg, die dag in dag uit mensen met het coronavirus helpen. Daarnaast is het een eerbetoon aan anderen die Nederland draaiend houden. De Maastrichtse actrice en zangeres Hadewych Minis krijgt kippenvel van de actie. ‘Wat een bizarre tijd, maar wat een verbroedering’, zegt ze.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

VVV’er Johnatan Opoku vermaakt zich prima thuis met een rol wc-papier. In het filmpje is te zien hoe hij aan het hooghouden is. Doe jij ook mee met de challenge?

Aangezien singer-songwriter Nienke Wijnhoven uit Horst niet naar buiten gaat, probeert ze vanuit thuis te genieten van de zon. Met een zonnebril op haar snoet pikt ze graag wat zonnestralen mee!

Iedereen in Nederland wordt gevraagd om onder meer sociale contacten te mijden en bij klachten van verkoudheid, hoesten, koorts of hoesten thuis te blijven. De in Heerlen geboren Marijke Helwegen plaatst op Facebook een terugblik. ‘Tien dagen geleden toen fans je nog mochten vasthouden’, schrijft ze bij de foto.

Violist André Rieu uit Maastricht probeert zijn fans vanwege de coronacrisis op te fleuren met muzikale video’s. ‘In de komende weken zullen we extra content delen om je dag op te vrolijken en te verlichten in deze moeilijke tijd. We hopen dat je het leuk vindt! Blijf hoopvol, optimistisch, positief en veilig!’, laat hij weten.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal