Arriva schrapt voorlopig ov-lijntaxi en ov-shuttle in late avond

Print
Arriva schrapt voorlopig ov-lijntaxi en ov-shuttle in late avond

De meeste bussen zijn vrijwel leeg momenteel. Afbeelding: Laurens Eggen

Roermond -

Vervoerder Arriva rijdt voorlopig geen diensten meer met de ov-lijntaxi en de ov-shuttle na tien uur ’s avonds. Door de coronamaatregelen zijn er amper reizigers voor deze bussen, stelt het bedrijf.

De aanpassing gaat per direct in. Ritten die voor tien uur ’s avonds starten, worden wel nog uitgereden. De lijntaxi en shuttle zijn busdiensten die normaal alleen op bestelling rijden tijdens rustige uren, of naar dorpen waar geen gewone bus komt.

Vakantierooster

Eerder deze week maakte Arriva al bekend dat de busdiensten in Limburg voorlopig een soort vakantierooster rijden. Dat betekent onder meer dat de vaste schoollijnen niet rijden. Ook de dienstregeling van de regiotreinen van Arriva is al flink teruggeschroefd. Vanaf vrijdag rijden er ook geen buurtbussen meer, zo werd dinsdag bekendgemaakt.

Uitval

Door de landelijke coronamaatregelen nam het aantal reizigers in het openbaar vervoer met zo’n 85 procent af. Ook kampt Arriva met uitval van personeel. De mensen die wel nog de bus nemen, wordt verzocht om achter in te stappen zodat de chauffeurs zo min mogelijk in contact komen met klanten en dus minder besmettingsrisico lopen. Ook worden er geen losse kaartjes meer verkocht in de bussen.