Grappig bedoeld filmpje uit café Wijnandsrade leidt tot boze reacties, maar er is niks aan de hand

Print

Harrie Brull met zijn - niet serieus bedoelde - boodschap.

Wijnandsrade -

Café I gen Dörp in Wijnandsrade heeft de woede van velen gewekt met een filmpje op sociale media dat suggereert dat de kroeg gewoon open is. „Ik ben netjes dicht, gezondheid gaat boven alles”, corrigeert kroegbaas Harrie Brull.

Het filmpje is afgelopen zondag kort voor sluiting opgenomen „In een gekke bui. Je krijgt om 17.00 uur te horen dat je om 18.00 uur dicht moet voor een paar weken. Dan kom je in een emotionele achtbaan en doe je zoiets.”

Besloten kring

In het filmpje wekt Brull de indruk alle coronamaatregelen aan zijn laars te lappen. Eerst is te zien hoe aan de bar mensen van hun bier genieten. Vervolgens kijkt de cafébaas de camera in en klinkt het boos: „Ze kunnen de boom in. Zolang ik geen brief krijg van de overheid, blijf ik open. Ze kunnen hartstikke doodvallen in dit apenland.”

Het filmpje was bedoeld voor besloten kring. „Ik heb het verstuurd aan de dartclub. Iemand van de club moet het gedeeld hebben op sociale media. En dat is een eigen leven gaan leiden.” Brull heeft hiermee talloze boze reacties geoogst, op sociale media maar vooral aan de telefoon. „Ik had de telefoon al bijna in de dorpsvijver gegooid. Ik had geen verstand van sociale media, maar snap nu wat ze teweeg kunnen brengen.”