Amerikaanse begraafplaats Margraten sluit de poorten

Print
Amerikaanse begraafplaats Margraten sluit de poorten

Alle Amerikaanse begraafplaatsen in Europa zijn dicht. Afbeelding: Harry Heuts

Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Eijsden / Mariadorp -

In de strijd tegen het coronavirus houdt ook de Amerikaanse begraafplaats in Margraten tot nader order de poorten gesloten.

De Amerikanen nemen het zekere voor het onzekere en willen met de maatregel medewerkers en bezoekers helpen beschermen. De begraafplaats, waar duizenden Amerikaanse vrijheidsstrijders hun laatste rustplaats hebben, is officieel Amerikaans grondgebied. De maatregel sluit ook aan bij het inreisverbod dat de Verenigde Staten een groot aantal Europese landen heeft opgelegd. Ook de andere begraafplaatsen elders in Europa die onder beheer van de American Battle Monuments Commission vallen, zijn gesloten. Het is nog niet duidelijk of de jaarlijkse ceremonies rondom Memorial Day, op 25 mei, door zullen gaan.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen