Online

Winnaars Euregion Film Festival via internet bekend

Print
Winnaars Euregion Film Festival via internet bekend

De vijfde editie van EFF gaat niet door. Afbeelding: CineSud

Heerlen -

CineSud maakt de winnaars van het Euregion Film Festival (EFF), dat vanwege de coronacrisis is afgeblazen, komende zaterdag om 19.00 uur bekend via internet. Ook biedt CineSud de komende tijd gratis films aan via de website van Cinetree. In het aanbod, dat regelmatig wordt ververst, zitten ook korte producties van Limburgse bodem.

Het Euregion Film Festival zou vandaag (donderdag) beginnen en tot en met zondag de vijfde editie beleven in het Royal Theater in Heerlen. Het evenement kan vanwege de maatregelen die zijn genomen om het coronavirus te bestrijden echter geen doorgang vinden.

Het festival zal niet worden verplaatst naar een datum later dit jaar, zegt Guido Franken van CineSud en Limburg Film Commission. „De jury’s zullen de films online bekijken. Zaterdag 21 maart om 19.00 uur zullen we de winnaars digitaal bekend maken”, zo laat hij weten.

Op het festival zouden euregionale films en filmmakers vier dagen lang centraal staan. Ook stonden er workshops en netwerkbijeenkomsten op de agenda voor filmmakers én filmliefhebbers.

Competities

En dan was er nog de competitie in drie categorieën, waaronder die voor korte films zoals die van de Maastrichtse Laura Huygen. Zij maakte een film over asielzoekers in het azc in Heerlen. Een van de kanshebbers op een prijs is ook de in Herten opgegroeide Tommie Geraedts die met zijn film Zwart hoge ogen gooide op diverse nationale en internationale filmfestivals.

De afronding van het ScriptLab 2019 en Producers Lab 2019 en de start van ScriptLab 2020, die ook tijdens EFF gepland stonden, zijn uitgesteld. CineSud zoekt in samenspraak met de coaches en geselecteerde deelnemers naar nieuwe data.

Aanbod

Om filmliefhebbers toch ter wille te zijn biedt CineSud in samenwerking met Cinetree tientallen korte films uit binnen- en buitenland gratis aan. Onder het aanbod ook korte producties van Limburgse bodem. De collectie wordt maandelijks aangevuld met minimaal vier nieuwe titels. Om de films te kunnen bekijken, moet een gratis account aangemaakt worden op www.cinetree.nl.