Minister Bruins is in orde maar blijft wel nog even thuis

© Videostill

Minister Bruno Bruins voor Medische Zorg werkt donderdag en vrijdag vanuit huis. Op advies van de dokter moet hij even rustig aandoen. Woensdag zakte hij tijdens een Kamerdebat over de coronacrisis in elkaar.

Redactie

Lees ook: Video: Minister Bruins raakt onwel en verlaat coronadebat: ‘Flauwte door oververmoeidheid’

Bruins laat weten dat het ‘echt heel goed’ met hem gaat. Maar volgens de dokter is het verstandiger als hij rust houdt. ,,Afgelopen zondag zei ik nog ‘let op elkaar’, maar laten we vooral ook niet vergeten op onszelf te letten’’, schrijft hij met een knipoog op zijn twitteraccount.

Lange weken

De bewindspersoon maakt de laatste weken lange weken in de strijd tegen het coronavirus. Woensdag moest hij zich in de Tweede Kamer verdedigen over de genomen maatregelen. Terwijl hij – na uren niet gegeten te hebben – onder vuur lag van een aantal oppositieleden over de hoeveelheid mondkapjes en beademingsapparaten in de zorg, ging hij ineens onderuit.

Lees hier alles over het coronavirus.

Het debat werd wel voorgezet, maar zonder Bruins. Die liet al snel weten last te hebben van oververmoeidheid en de intensieve weken. Bruins bedankt iedereen voor de ‘hartverwarmende reacties’.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal