’t Waekblaad verschijnt niet vanwege corona

Print
’t Waekblaad verschijnt niet vanwege corona

‘t Waekblaad van deze week. Afbeelding: De Limburger

Born / Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven / Heel / Beegden / Stevensweert / Ohé en Laak / Panheel -

De lokale krant ’t Waekblaad valt de komende twee weken niet op de deurmat in de regio Born, Susteren, Echt en oostelijk Maasgouw.

Het blad verschijnt normaal gesproken wekelijks op woensdag in een oplage van 29.000 exemplaren. Een medewerker laat weten dat het besluit alles te maken heeft met het coronavirus. Het gratis blad is voor inkomsten afhankelijk van advertenties maar door de gedwongen sluiting van veel bedrijven, is de verwachting dat de reclame-inkomsten zullen dalen. Daardoor is het niet rendabel om het blad te drukken en te verspreiden. Qua tekst moet ’t Waekblaad het vooral hebben van aangeleverde kopij van verenigingen maar ook die stroom wordt de komende weken minder door de vele afgelastingen van evenementen. De verwachting is dat ’t Waekblaad op woensdag 8 april weer verschijnt.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen