Universiteit Maastricht schrapt fysiek onderwijs voor de rest van het studiejaar

Print
Universiteit Maastricht schrapt fysiek onderwijs voor de rest van het studiejaar

Universiteit Maastricht geeft de rest van het jaar in principe alleen nog digitaal onderwijs. Afbeelding: ANP

Maastricht / Itteren -

De Universiteit Maastricht gaat tot de zomer geen fysiek onderwijs meer geven. De lessen die doorgaan zullen online worden gegeven.

De universiteit heeft besloten om vanwege het coronavirus ook na 6 april tot aan de zomer de deuren gesloten te houden. Daar waar dat nog gold, is nu geen aanwezigheidsplicht meer voor studenten in die twee studieperiodes.

Er is echter een belangrijke uitzondering denkbaar, zegt de universiteit. Als studenten in de gebouwen van de universiteit na mei toch nog onderwijs kunnen krijgen, dan kunnen opleidingen met praktijkvaardigheidsonderwijs (zoals skills/practica en lab-trainingen) deze verplichte onderdelen van het curriculum verzorgen.

Zo kan het dan toch gebeuren dat docenten en studenten fysiek bij elkaar komen. Wellicht is er dan ook weer de mogelijkheid om in een zaal toetsen af te nemen. „Houd er rekening mee dat, zodra de situatie het toelaat, studenten voor dit type onderwijs gevraagd kan worden om terug te keren naar de universiteit”, schrijft de universiteit aan de studenten.

Ook de Universiteit van Leiden heeft ervoor gekozen om geen fysieke lessen meer te geven tot de zomer. Andere universiteiten en hogescholen kijken ook naar deze oplossing.

Volgens de woordvoerder van de Universiteit Maastricht verloopt het deze week ingevoerde afstandsonderwijs absoluut naar tevredenheid: „Natuurlijk is het allemaal nog niet honderd procent, maar wel hoopgevend. Voor een universiteit die niet per definitie op online is ingericht, hebben we snel de omslag gemaakt.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen