Verdachten overvallen in Geleen voor de rechter

Print
Verdachten overvallen in Geleen voor de rechter

Afbeelding: De Limburger

Geleen / Sweikhuizen -

Twee verdachten van enkele overvallen in Geleen komen volgende week voor de rechter.

Hun zaak wordt op dinsdag 24 maart pro forma behandeld door de rechtbank in Maastricht. Wanneer de inhoudelijke behandeling plaatsvindt is nog niet bekend.

De verdachten zijn een 19-jarige man uit Sweikhuizen en een 22-jarige inwoner van Geleen. Ze zouden begin december in een weekend de Aldi en slijterij Gall & Gall hebben overvallen, en een mislukte overval op friture Snackpoint hebben gepleegd. Bij die laatste plek wist de uitbater hen met een mes te verjagen. De reeks overvallen zorgde voor veel onrust. Op 8 en 9 december zijn de twee achtereenvolgens aangehouden. Eerder meldde De Limburger op basis van een bericht van L1 dat het zou gaan om Syriërs, waarvan er één illegaal in Nederland verblijft. Justitie kan dat niet bevestigen.

Lees ook: Overvallen Geleen gepleegd door dezelfde mannen

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen