Huuruitstel voor bedrijven en organisaties in Maastricht

Print
Huuruitstel voor bedrijven en organisaties in Maastricht

Afbeelding: DE LIMBURGER/ PETER SCHOLS

Maastricht -

Het stadsbestuur van Maastricht heeft besloten bedrijven en maatschappelijke organisaties die vastgoed huren van de gemeente en met liquiditeitsproblemen kampen vanwege de coronacrisis, drie maanden huuruitstel te verlenen.

De regeling gaat in per 1 april. De uitgestelde betaling dient dan voor eind dit jaar te zijn voldaan.

De economische gevolgen van de coronacrisis voor bedrijven en organisaties zijn ingrijpend. „Niet voor niets presenteerde het kabinet dinsdag een uitgebreid steunpakket. Het stadsbestuur van Maastricht heeft daarnaast bekeken of er lokaal nog mogelijkheden zijn om bedrijven en organisaties een steun in de rug te geven”, aldus wethouder van Financiën John Aarts.

Onderbouwd verzoek

De huurder van gemeentelijk bedrijfsmatig vastgoed of van maatschappelijk vastgoed (sportverenigingen, gemeenschapshuizen, culturele instellingen) die in aanmerking wil komen voor huuruitstel dient daarvoor een onderbouwd verzoek in te dienen via post-vastgoed@maastricht.nl.

Regeling

Binnen drie maanden vanaf 1 april moet er overeenstemming zijn over een betalingsregeling voor de achtergestelde huur. Deze moet volledig voldaan zijn voor 1 januari 2021. De rente wordt kwijtgescholden. Het stadsbestuur hoopt dat de maatregel voor uitstel van drie maanden huur als voorbeeld kan dienen voor vastgoedeigenaren met huurders die ook liquiditeitsproblemen ondervinden als gevolg van de coronacrisis.

Verlichting

„Hiermee hopen wij, in lijn met de kabinetsmaatregelen, enige verlichting te brengen in de financiële zorgen van onze ondernemers en (maatschappelijke) organisaties. Mij is, onder meer door een recent overleg met vertegenwoordigers van diverse ondernemers- en andere verenigingen, bekend dat er meerdere wensen en vragen zijn. Deze zullen allemaal, ook van niet-ondernemers, worden bekeken en beoordeeld”, schrijft Aarts aan de gemeenteraad.

Niet overzien

Hij benadrukt dat dit de eerste maatregelen zijn, „aangezien we nu niet kunnen overzien wat de komende periode ons zal brengen, en wat er dan mogelijk nog aan maatregelen bekeken moet worden. We kunnen niet alles honoreren, maar we zullen er in elk geval alles aan doen om onze stad ook financieel door deze zware periode te helpen.”

Vanzelfsprekend heeft de coronacrisis ook gevolgen voor de gemeentelijke financiën, waarschuwt de wethouder van Financiën. „Hoewel ondergeschikt aan het indammen van het virus, wil ik u daar wel vast op wijzen. Wat de gevolgen zijn, zullen we de komende weken becijferen.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen