GTST neemt maatregelen: nog maar 4 dagen per week op tv

De soap Goede tijden, slechte tijden wordt met ingang van maandag nog maar vier dagen in de week uitgezonden. Aanleiding is de huidige opnamestop vanwege de coronacrisis. RTL speelt zo alvast in op het scenario dat Nederlanders weleens langer dan tot 6 april afstand van elkaar moeten houden.

Redactie

Er liggen nog voldoende afleveringen klaar waarmee RTL nog tot en met 8 mei kan uitzenden, maar de zender neemt het zekere voor het onzekere. ,,In afwachting van de verdere ontwikkelingen rondom het coronavirus kan nog niet met zekerheid worden vastgesteld dat opnames van verschillende programma’s vanaf 6 april weer van start kunnen gaan. Met het terugbrengen van GTST van 5 naar 4 dagen kunnen we langer blijven uitzenden met de afleveringen die nu reeds beschikbaar zijn. Op deze manier kunnen we de continuïteit voor onze kijkers voor een langere periode waarborgen”, staat in een verklaring.

Lees ook: Opnames Goede tijden, slechte tijden per direct stilgelegd

Vanaf volgende week wordt de vrijdaguitzending geschrapt. The Voice Kids wordt naar voren geschoven, waardoor Jinek om 22.00 uur kan beginnen. De talkshow van Jinek krijgt overigens ook volgende week meer ruimte van RTL. Alle uitzendingen beginnen net als nu om 21.30 uur en duren tot 23.00 uur.