Sportschoolhouder Davy Wijnands vecht voor zijn bedrijf

Print
Sportschoolhouder Davy Wijnands vecht voor zijn bedrijf

Davy Wijnands strijdt voor het voortbestaan van zijn sportschool. Afbeelding: Mara van den Oetelaar

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

Nog voor Davy Wijnands de uitbreiding van zijn sportcentrum Limed Sport in Horst in gebruik kan nemen, is het al gesloten vanwege corona. Maar Davy is een vechter, die zal alles doen om zijn jonge bedrijf overeind te houden.

Op de koffietafel van Limed Sport aan de Kranestraat in Horst staat een kaart met daarop de dagen dat het sportcentrum dit jaar gesloten is. „Die kan ook weg”, zegt de 33-jarige Davy Wijnands. De Horstenaar heeft het bedrijf moeten sluiten op last van de overheid, een beslissing die wel op een heel rot moment kwam.

Davy heeft namelijk de ruimte naast zijn sportcentrum bijgehuurd en geïnvesteerd in inrichting daarvan. De spullen zijn onderweg en niet meer af te bestellen. Dat wil de sportondernemer ook helemaal niet. „Het draaide lekker en dan wil je uitbreiden. Niet om met grotere groepen te kunnen werken, maar in een grotere ruimte kan ik meer kwaliteit leveren”, zegt Wijnands die ooit thuis op zolder begon en drie jaar geleden naar de Kranestraat ging.

Limed Sport is geen sportschool die haar klanten een jaar of wat vooruit laat betalen, Wijnands werkt onder meer met een 10-lessenkaart. Geen massa, maar persoonlijke begeleiding. Daardoor heeft de sportman weliswaar een klein beetje vet op de ribben (in figuurlijke zin), maar lang niet genoeg om zijn gezin (vrouw Karlien Dinghs en de kinderen Pip en Mats) te onderhouden. Na twee, drie maanden is de koek wel op. Hij hoopt dan ook een beroep te kunnen doen op de aangekondigde overheidsbijdrage en andere regelingen waardoor hij in ieder geval de huur kan betalen en zijn gezin kan onderhouden.

Vrienden

Erger vindt hij de sluiting voor zijn sporters. „Ik kan ze niet meer zien, ik mag mijn vrienden niet meer binnenlaten.” Na zijn gezin komt dan ook de sportschool als belangrijkste in zijn leven. „Het is gewoon geen werk”, zegt hij. Met de sporters zal hij volgende week contact opnemen om te achterhalen hoe het met hen gaat. En als het nodig is, dan zal hij ander werk zoeken om zijn bedrijf open te kunnen houden. „Al moet ik buiten mijn werk putjes gaan scheppen, ik ga tot het uiterste om Limed Sport open te houden.”