Aanbevelingen

Limburgse ondernemers willen ook steun van gemeenten en provincie tegen de coronacrisis

Print
Limburgse ondernemers willen ook steun van gemeenten en provincie tegen de coronacrisis

De bijna uitgestorven weekmarkt in Sittard vandaag die in plaats kwam van de afgelaste jaarmarkt Sint Joep. Afbeelding: Ermindo Armino

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Roermond -

Nu het kabinet een enorm steunpakket beschikbaar stelt voor ondernemers die door de coronacrisis worden getroffen, kunnen de provincie Limburg en de Limburgse gemeenten niet achterblijven.

Dat is de teneur van een oproep van de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV) aan de lokale overheden in onze provincie. „Voor veel ondernemers, zeker voor mkb’ers en zzp’ers, is de lokale overheid hun directe partner”, schrijft de werkgeversorganisatie die zes aanbevelingen geeft hoe gemeenten en provincie de gedupeerde ondernemers kunnen helpen.

Zo moeten de lokale overheden, die een belangrijke klant zijn bij veel plaatselijke ondernemers, vaart maken met het verstrekken van opdrachten. Ook mogen de gemeenten, wat de LWV betreft, de lokale lasten versoepelen en bepaalde heffingen opschorten, zoals de precariobelasting voor terrassen. „Het is niet logisch om terrasbelasting te heffen als het terras dicht is.”

Verder willen de werkgevers dat gemeenten haast maken met het afgeven van bouwvergunningen en de bijstandsverlening voor zzp’ers. Tot slot vraagt de LWV van de gemeenten een soepele omgang met lokale subsidies en de oprichting van een gemeentelijke coronaloket.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →