Je hebt ’t niet van mij

#Metoo in Nederland? ‘Een actrice moest al snel haar bloesje uitdoen en haar tieten laten zien’

#Metoo in Nederland? ‘Een actrice moest al snel haar bloesje uitdoen en haar tieten laten zien’

Willeke van Ammelrooy stond in haar jonge jaren bekend als ‘sekspoes’. De actrice verhuist met haar man Marco Bakker binnenkort naar Margraten. Afbeelding: ANP

Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Eijsden / Mariadorp -

Natúúrlijk lees jij de roddelbladen never nooit niet. En ‘Shownieuws’ kijken? Je moet er niet aan denken! Daarom hier jouw wekelijkse portie showbizz en achterklap, afgeblust met halve waarheden. Graag gedaan!

Hoewel de hoofdredacteuren van Nederlands vier grootste showbizzbladen (ook wel eens roddelbladen genoemd) in hun persoonlijke column zonder uitzondering laten weten dat hun blad deze week onder zeer moeilijke omstandigheden aan de keukentafel in elkaar is gezet, gaan ze vervolgens bijna geheel voorbij aan het virus dat menig BN’er wel eens aan (of over) de rand van een faillissement kan brengen. De enige redactie die het hoofd koel heeft gehouden is die van Weekend, want dat blad kopt op de cover ‘Deze sterren hardst getroffen door Corona’.

Snel doorbladeren dus. We kunnen lezen dat de coronacrisis om zich heen grijpt in sterrenland. FRANS BAUER en DRÉ HAZES zingen alleen nog maar thuis onder de douche, nu de artiestenbranche in één klap tot stilstand is gekomen doordat ze geen concerten meer mogen geven. En dat niet alleen, veel artiesten, presentatoren en acteurs hebben hun centjes in horecazaken gestoken. Onder anderen GORDON, JAN SMIT, ROBERT TEN BRINK, TIM IMMERS, HERMAN DEN BLIJKER en NICOLETTE TEN DAM hebben hun brasserie, café, bar of pizzeria op slot moeten gooien. SPEC, het bedrijf van ALI B. dat een aantal artiesten onder zijn hoede heeft als RONNIE FLEX, levert door allerlei afgelastingen veel geld in. „Die mensen die voor ons werken moeten worden betaald. Dat zou op een gegeven moment in gevaar kunnen komen”, aldus de nationale knuffelmarokkaan. De sportscholen van ARIE BOOMSMA en NICO VERHOEVEN moesten dicht. En ook JEANGU MACROOY, die dacht door te breken met zijn deelname aan het Songfestival, had het zich natuurlijk allemaal heel anders voorgesteld. Corona zal straks waarschijnlijk niet bij veel artiesten in de kleedkamer hoeven te staan.

Limburg, meer in het bijzonder Margraten, krijgt er een hoop glamour bij. Tevens krijgt Limburgs klassieke zanger met de mooiste haardos, JOHN BRÖCHELER, zware concurrentie. Want eind maart nemen WILLEKE VAN AMMELROOY (75) en haar man, zanger MARCO BAKKER (82) hun intrek in het Zuid-Limburgse dorp. De jongere lezers moeten de twee maar eens googelen en vooral op zoek gaan naar foto’s van Willeke toen ze nog in films van PIM DE LA PARRA en WIM VERSTAPPEN speelde, die haar het imago van sekspoes opleverden. Zelf was ze daar niet blij mee. De Nederlandse filmwereld was in de jaren zeventig een ‘enorm seksistisch bedrijf’: „Een actrice moest al snel haar bloesje uitdoen en haar tieten laten zien aan de regisseur”, zei ze daarover. #Metoo in de lage landen? Haar mooiste filmervaring had ze naar eigen zeggen in 2006 toen ze in de Amerikaanse film The Lake House de moeder van SANDRA BULLOCK speelde. Marco Bakker ging door een moeilijke periode in zijn carrière, nadat hij in 1997 een dodelijk ongeluk had veroorzaakt onder invloed. De afgelopen tijd heeft hij echter weer veel opgetreden. Het glamourkoppel wil in Margraten stokoud worden, schrijft Privé. Bijkomend voordeel: ze wonen tweehonderd kilometer dichter bij hun vakantiehuis in Frankrijk.

#Metoo in Nederland? ‘Een actrice moest al snel haar bloesje uitdoen en haar tieten laten zien’
Boerin Annemiek en haar drie mannen. Foto: KRO-NCRV

Hoewel er nog heel veel nasuddert over de scheiding van MARCO BORSATO en LEONTINE (‘Is Marco seksverslaafd?’, ‘Gebroken Marco wil Leontine terug… maar zij zet de scheiding door!’) kiezen we hier voor boerin ANNEMIEK en haar drie mannen. Hoewel, drie? Eigenlijk vier, want weet degene die straks wordt uitverkoren dat hij zijn schoonvader erbij krijgt? Annemiek is met haar 26 jaar veruit de populairste deelnemer aan Boer zoekt Vrouw. Ze kreeg meer dan zeshonderd brieven, waar nummer twee, boer BASTIAAN, bleef steken op 167. Des te vreemder is het dat de aantrekkelijke brunette vrij afstandelijk overkomt en weinig vragen stelt aan de kandidaten. De man bij wie Annemiek op voorhand het best past is ERIK. Met deze 28-jarige springruiter deelt ze de liefde voor de paardensport. Maar de boerin valt vooral op stoere mannen, types als BENJA BRUIJNING of KAY GREIDANUS. Wij wagen te betwijfelen of Erik in dat plaatje past. En stoere mannen willen niet dag en nacht een schoonvader om zich heen hebben. Privacy heet dat.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen