Nu al nieuwe app voor Venlose binnenstad vanwege coronavirus

Print
Nu al nieuwe app voor Venlose binnenstad vanwege coronavirus

Vrijdag kunnen ondernemers uit de Venlose binnenstad zich al aanmelden voor het nieuwe communicatiekanaal. Afbeelding: Stefan Koopmans

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Citymarketingorganisatie Venlo Partners introduceert vrijdag al een nieuwe applicatie en website waarmee het snel kan communiceren met ondernemers in de binnenstad. Vanwege het coronavirus is de introductie vervroegd.

Ondernemers in de binnenstad krijgen vrijdagochtend een e-mail met de benodigde informatie waarmee ze zich gratis kunnen aanmelden voor de service.

Volgens citymanager Marcel Tabbers zou het Chainels genaamde kanaal later dit jaar geïntroduceerd worden. „Maar er komen nu iedere dag we berichten binnen voor ondernemers, hiermee kunnen we eenduidig communiceren.” Venlo Partners wil namelijk niet continu nieuwsbrieven versturen. Omdat de organisatie niet tot alle WhatsApp-groepen van ondernemers toegang heeft, is besloten zelf een nieuw kanaal op te starten. „Dit is speciaal ontwikkeld voor winkelcentra en binnensteden en wordt straks de standaard”, zegt Tabbers. „We kunnen er ook allerlei standaard informatie plaatsen. Bijvoorbeeld over het ophalen van oud papier of over een evenement.”

Vanwege het coronavirus zijn er iedere dag wel meerdere berichten voor ondernemers, zegt Tabbers. Vrijdag gaat er een bericht uit naar de winkeliers over de paaltjes in de binnenstad. Normaal zijn die open tot twaalf uur, maar vanwege de aangepaste openingstijden van ondernemers wordt dit verlaat naar twee uur. Volgens Tabbers bestaat er ook in Tegelen en Blerick interesse in de app Chainels.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →