Digitale borden tegen samenscholen in parken Maastricht

Print
Digitale borden tegen samenscholen in parken Maastricht

Soortgelijke scènes als deze in 2016 waren de afgelopen dagen te zien in het Maastrichtse stadspark. Afbeelding: Loraine Bodewes

Maastricht / Itteren -

Het lekkere weer nodigde de afgelopen dagen jongeren uit om lekker te gaan chillen in het Maastrichtse stadspark. De gemeente plaatst vrijdag digitale waarschuwingsborden.

Een temperatuur van 16 graden, lekker zonnetje. Ja, dan wil je de opsluiting op je kamer wel even ontvluchten. Raadslid Jo Smeets zag de afgelopen dagen met name studenten ‘hutje mutje’ bij elkaar zitten en liggen in het gras van het stadspark (centrum) en op De Griend (in Wyck). Logisch en begrijpelijk dat scholieren en studenten het zonnige verkiezen. Maar beter niet tijdens de coronacrisis, vindt Smeets.

Verbod

Hij vroeg aan burgemeester Annemarie Penn-te Strake om een samenscholingsverbod uit te vaardigen voor in elk geval het stadspark en De Griend. Smeets beseft dat dit een zware ingreep is: „Natuurlijk weten ook wij niet of deze maatregel voldoende of overtrokken is, maar beter één te veel dan één te weinig. Ik wil de coronakwestie trouwens niet in het politieke trekken en doe deze oproep op persoonlijke titel.”

Waarschuwingsteksten

De gemeente Maastricht laat nu weten dat ze waarschuwingsteksten verkiest boven een officieel samenscholingsverbod. Vrijdag worden er digitale borden neergezet. In het stadspark komen er twee, op De Griend en in het Tapijnpark (waar sinds kort nieuwe universitaire gebouwen geopend zijn) elk eentje. De tekst op alle borden luidt: ‘#corona keep distance / houd afstand 1,5 meter.’

De komende dagen kunnen deze teksten wat overbodig lijken. Vrijdag is het bewolkt met wat regen, daarna zonnig maar fris weer, een graad of negen. Weinig kans dat er dan veel geluierd wordt in het gras.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen