Militair Luc Vandeput neemt Roosterse BC bij de hand

Print
Militair Luc Vandeput neemt Roosterse BC bij de hand

Luc Vandeput is voor Roosterse de gedroomde trainer. Afbeelding: Training Center Badminton Houthalen

Roosteren -

Het halen van de kampioenspoule blijft de doelstelling van Roosterse BC, zegt de nieuwe trainer/coach Luc Vandeput. „Als je die ambitie niet meer hebt, hoef je eigenlijk niet eens te starten.”

Roosteren BC haalde de afgelopen maanden alles uit de kast om Luc Vandeput als nieuwe hoofdtrainer binnen te halen. De Belg heeft in de badmintonwereld dan ook een conduitestaat om u tegen te zeggen. Voormalig top 10-speler in België, gepokt en gemazeld als trainer-coach.

Zo werd Vandeput Belgisch landskampioen met Webacsa uit Wellen. Ook is de trainer-coach een gekende talentontwikkelaar. Dat bewees hij als hoofdtrainer van de Belgische provincie Limburg, waar hij de afgelopen vijf seizoenen de badmintontalenten van U9 tot en met U15 onder zijn hoede had. En als personal trainer heeft hij in Houthalen ook al jaren de getalenteerde Belgische tweeling Iljo en Yaro Van Delsen onder zijn vleugels. Yaro Van Delsen behoorde bij U17 tot de top-8 in Europa.

In Houthalen runt Luc Vandeput zijn eigen Training Center Badminton. Daarnaast werkt de duizendpoot ook nog parttime als militair op luchtvaartbasis Kerkhoven, bij Lommel. „Ik ben docent F-16 technieken in de meest brede zin van het woord.”

De vraag hoe hij dit alles managet, ontlokt een bescheiden glimlach: „Kwestie van planning. Ik werk twee volledige dagen als militair. Drie dagen per week besteed ik fulltime aan badminton en mijn werk als personal trainer.”

Planmatig wil Vandeput het ook in Roosteren aanpakken. „Zodra de hallen weer opengaan na de coronacrisis wil ik starten. Sporters krijgen tijdens vakanties ook een trainingsschema mee. De seizoensvoorbereiding start ik al begin augustus in plaats van eind augustus. Met alle spelers van Roosteren wordt actueel gesproken”, duidt Luc Vandeput. „Ook zijn we in gesprek met mogelijke aanwinsten uit Belgisch Limburg. Verder zijn we natuurlijk nog afhankelijk van wat er de komende weken uit de nieuwe medische onderzoeken van Nico Hermans komt. Nico is een topspeler, van zeer grote waarde voor Roosteren. Maar we kunnen ook op Nico niet eindeloos wachten. Op een bepaald moment moeten we ons plan trekken. Dat is inherent aan topsport. Ik streef naar vaste teams.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen