PvdA’er Martin van Rijn nieuwe minister Medische Zorg

Print
PvdA’er Martin van Rijn nieuwe minister Medische Zorg

Martin van Rijn

Martin van Rijn (PvdA) wordt de nieuwe minister voor Medische Zorg. Dat heeft het kabinet zojuist bekendgemaakt. Van Rijn volgt de oververmoeide Bruno Bruins op, die donderdag ontslag nam.

De PvdA’er was tussen 2012 en 2017 staatssecretaris van Volksgezondheid. De benoeming is zeer opvallend: de PvdA zit niet in de coalitie. Toch levert die partij nu een minister.

,,Ik ben blij te kunnen melden dat een zeer ervaren persoon bereid is gevonden deze functie de komende drie maanden te gaan vervullen, als tijdelijke minister voor Medische Zorg’’, zegt premier Rutte. ,,Hij doet dit op persoonlijke titel. Er zijn maar weinig mensen die direct inzetbaar zijn.’’

Van Rijn kreeg in zijn tijd als staatssecretaris veel kritiek te verduren over problemen met de uitvoering van persoonsgebonden budgetten in de zorg. Aan de kritiek van destijds op Van Rijn wil premier Rutte op dit moment geen woorden vuil maken. ,,Wij zitten op dit moment in een van de grootste crises in de Nederlandse geschiedenis. Zullen we nou blij zijn dat Martin van Rijn bereid is dit te doen.’’

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen