Rotterdam

Haven Rotterdam draait door ondanks virusmaatregelen

Print
Haven Rotterdam draait door ondanks virusmaatregelen

Afbeelding: Getty Images

Ondanks alle maatregelen vanwege het nieuwe coronavirus blijven de haven van Rotterdam en de industriële bedrijven eromheen gewoon open.

Dat zegt topman Allard Castelein van het Havenbedrijf Rotterdam, die trots is dat de haven zijn belangrijke rol kan waarmaken. Overigens is de overslag van goederen sinds begin dit jaar wel fors lager omdat veel goederen uit China komen, maar de economie daar vrijwel stillag.

Castelein merkt op dat de haven goed is voor meer dan 6 procent van het verdienvermogen van ons land en voor 385.000 banen. „Gelet op de economische betekenis van de haven is het vanzelfsprekend dat scheepvaartafhandeling door de rijksoverheid is benoemd als een proces van vitale betekenis, zowel voor Nederland als voor consumenten en producenten in het Europese achterland. Verladers, rederijen, maakindustrie, de consument: iedereen rekent op Rotterdam.”

De haven en bedrijven daar hebben maatregelen getroffen om de gezondheid van het personeel te waarborgen en tegelijkertijd de veiligheid en de continuïteit van de productie op peil te houden. Volgens Castelein zijn er regelmatig overleggen met onder meer bedrijven, overheden en belangenorganisaties om de haven „onder lastige omstandigheden optimaal te laten blijven functioneren”.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen