Kerken in Heuvelland luiden klokken voor verbondenheid

Print
Kerken in Heuvelland luiden klokken voor verbondenheid

Hoop, troost en een blijkt van waardering tijdens de coronacrisis. Afbeelding: Rob Oostwegel

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt / Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle / Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken -

De meeste kerken in het Heuvelland luiden zondag om 12:00 uur de klokken.

Ds. Harrie de Reus, gemeentepredikant voor Valkenburg, Meerssen, Vaals en Gulpen wil met de actie zorgen voor een gevoel van verbondenheid, nu alle kerken grotendeels gesloten zijn vanwege de coronacrisis. Tevens willen de kerken zo hoop en troost bieden voor iedereen die getroffen is door het virus en een blijk van waardering afgeven aan iedereen die in de zorg werkt of zich op een andere manier inzet voor het draaiende houden van de samenleving. Het klokkengelui moet mensen laten weten dat er aan hen gedacht wordt en dat er voor hen wordt gebeden. De Reus hoopt dat kerken elders in het Heuvelland zich aansluiten.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →