Kerken in Heuvelland luiden klokken voor verbondenheid

Print
Kerken in Heuvelland luiden klokken voor verbondenheid

Hoop, troost en een blijkt van waardering tijdens de coronacrisis. Afbeelding: Rob Oostwegel

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt / Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle / Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken -

De meeste kerken in het Heuvelland luiden zondag om 12:00 uur de klokken.

Ds. Harrie de Reus, gemeentepredikant voor Valkenburg, Meerssen, Vaals en Gulpen wil met de actie zorgen voor een gevoel van verbondenheid, nu alle kerken grotendeels gesloten zijn vanwege de coronacrisis. Tevens willen de kerken zo hoop en troost bieden voor iedereen die getroffen is door het virus en een blijk van waardering afgeven aan iedereen die in de zorg werkt of zich op een andere manier inzet voor het draaiende houden van de samenleving. Het klokkengelui moet mensen laten weten dat er aan hen gedacht wordt en dat er voor hen wordt gebeden. De Reus hoopt dat kerken elders in het Heuvelland zich aansluiten.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen