Formule 1-coureurs rijden virtuele races nu WK stilligt

Print
Formule 1-coureurs rijden virtuele races nu WK stilligt

Afbeelding: ANP

Formule 1-coureurs rijden komende zondag mee in een virtuele Grand Prix. De echte Grote Prijs in Bahrein is uitgesteld vanwege het coronavirus en daarom heeft de Formule 1 besloten om een virtuele race te houden in de game F1 2019. Sterren nemen het daarin op tegen Formule 1-coureurs. Wie de deelnemers zijn, is nog niet bekendgemaakt.

De Grand Prix in Bahrein is de eerste race in een nieuwe competitie, de F1 Esports Virtual Grand Prix. Die klasse houdt de oude kalender van het Formule 1-seizoen aan, maar gebruikt de circuits die in de officiële F1-game van 2019 zaten. Dat betekent dat de coureurs niet in virtueel Zandvoort racen. Daarvoor wordt een ander circuit gebruikt. Ook voor de race in Vietnam moet een alternatief circuit worden gebruikt.

Eind mei

De virtuele races duren de helft van het aantal rondes in de echte race. De auto’s worden zo afgesteld dat de sterren daadwerkelijk kunnen strijden tegen de echte coureurs. De races worden uitgezonden via YouTube, Twitch en Facebook. Om gezondheidsredenen zitten de deelnemers niet bij elkaar in één ruimte.

De virtuele competitie duurt in elk geval tot eind mei, maar dat kan langer worden wanneer meer echte Formule 1-races vervallen.

Lees ook: Kan de Dutch Grand Prix wel overleven zonder race?