Programma Mama’s Pride is bekend, doorgaan nog niet zeker

Print
Programma Mama’s Pride is bekend, doorgaan nog niet zeker

Wybrand Leinders. Afbeelding: Mama’s Pride

Geleen -

Mama’s Pride heeft het programma bekendgemaakt, ondanks dat nog niet zeker is of het festival doorgaat (vanwege de coronapandemie). Wybrand Leinders vertelt wie er op 9 en 10 mei allemaal komen.

Gisteren brachten jullie het programma naar buiten. Tevreden over de namen?

„De hele organisatie heeft heel hard gewerkt om alles voor elkaar te krijgen. In deze lastige tijden willen we ook wat positief nieuws brengen en dus hebben we gekozen het programma naar buiten te brengen.”

Vooruit met de geit! Welke namen kunnen we verwachten?

„We hebben Jack Poels weten te strikken en Livin’ Blues Xperience. Daarnaast komt nog een grote naam: Bettie Serveert. Dat is voor mij toch wel jeugdsentiment. Verder ben ik trots dat we Karsu hebben weten te strikken.”

Dat is een fraai begin. Maar er is vast meer.

„Afsluiter op zaterdagavond is Cookies and Cream uit België. Zij stonden al op Tomorrowland en Rock Werchter en gaan er nu in Geleen een feest van maken. Verder hebben in dat genre ook Golden Era (Brass Rave x Kauw) geboekt, de formatie Yín Yín en strooit Tamikrest de opzwepende berber-klanken over het Burgemeester Damenpark uit.”

Is er ook dit jaar weer ruimte voor (lokaal) talent?

„Dat klopt. We hebben een plek ingeruimd voor de opener van Pinkpop: Elle Hollis. Zij doet bij ons haar allerlaatste try-out. En verder komen: WIES (winnaar van de Grote Prijs), de Belgische formaties Ikraaan en SONS en YouTube-ster Blanks en hiphopper Fresku.”

Hoe schat je de kans in dat het festival doorgaat?

„Dat is lastig te zeggen. Natuurlijk houden we er rekening mee dat het vanwege de coronapandemie misschien niet doorgaat. Als de huidige situatie na 6 april wordt verlengd dan is het voorbij. De hele fundraising ligt nu stil, omdat we het niet de tijd vinden om mensen te gaan benaderen. We gaan wandelen naar Wittem, wellicht helpt dat!”

Programma Mama’s Pride is bekend, doorgaan nog niet zeker
De poster. Foto: Mama’s Pride

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen