Barometer

MVV door de ogen van Guido Vanderbroeck

Print
MVV door de ogen van Guido Vanderbroeck

Guido Vanderbroeck. Afbeelding: Michel Saive

Maastricht / Itteren -

Hoe is de stand op de MVV Barometer van VIA? Vandaag MVV Maastricht door de ogen van supporter Guido Vanderbroeck.

De nodige uurtjes vrije tijd van Guido Vanderbroeck (33) gaan op aan MVV. Maar met veel plezier. De Maastrichtenaar werd al op jonge leeftijd meegenomen door zijn ouders naar de Geusselt. „Ik denk dat ik vijf jaar was en MVV speelde nog eredivisie. Op de staantribune heb ik vervolgens de eerste jaren van mijn supportersleven doorgebracht”, vertelt Vanderbroeck. Zijn allereerste wedstrijd kan hij zich niet meer herinneren. „Wat ik wel nog weet is dat het de jaren waren van mijn favoriete spelers Roberto Lanckohr en Erik Meijer.”

Nog altijd gaat de Maastrichtenaar naar het stadion en naast supporter is hij ook als vrijwilliger betrokken bij MVV als lid van de ledenraad en als bestuurslid van de Stichting Veer zien MVV. „Dit zijn belangrijke partners van MVV en daar steek ik veel vrije tijd en kennis in. Als bestuurslid van Veer zien MVV ben ik verantwoordelijk voor de donateurs tak. Onze stichting heeft meer dan driehonderd donateurs en samen met MVV bekijken we hoe we dat geld besteden: waar heeft de club op dat moment behoefte aan? Dat kan zijn aan het eerste elftal, maar ook aan de jeugd of de supporters.”

MVV betekent veel voor Vanderbroeck. „Ik zeg altijd gekscherend dat het de belangrijkste bijzaak in het leven is. Natuurlijk kun je hoe ouder je wordt het beter relativeren, maar MVV is een belangrijk deel van mijn leven. Ik voel me verbonden met de club en tevens zie ik de verbondenheid tussen MVV en de stad Maastricht. Die horen bij elkaar en de stad is trots op haar voetbalclub. MVV heeft dan wel niet veel prijzen gepakt, maar het hoort wel bij de trots en de historie van Maastricht”, brengt hij zijn gevoel onder woorden. „MVV kent al enige jaren tegenslagen, maar ook dat zorgt voor verbroedering. Als er dan wél succes te vieren is, dan weten we als supporters en Maastrichtenaren dat te waarderen.”

Vanderbroeck is er trots op dat MVV hard heeft gewerkt om op eigen kracht schuldenvrij te worden. „Maar de club moet stappen maken. Er waren ambities om te promoveren, maar we beleven een moeilijk seizoen zowel op als naast het veld. Positief zie ik daarin dat er wel volop kansen zijn om te groeien als club. Zeker met een nieuwe visie en sterkere organisatie en door samen met de stad er de schouders onder te zetten. Het gaat nu even slecht, maar er is voldoende draagvlak en de droom van de eredivisie is er nog altijd. Ik had nooit gedacht dat ik na het kampioenschap in de eerste divisie in 1997 langer dan twintig jaar zou moeten wachten. Hopelijk kunnen we het nog eens meemaken, want bij Maastricht hoort een eredivisieclub.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen