Horst en Venray presenteren eigen steunmaatregelen: uitstel van betalingen en noodloket

Print
Horst en Venray presenteren eigen steunmaatregelen: uitstel van betalingen en noodloket

De gemeente Horst aan de Maas presenteert een eigen pakket met steunmaatregelen omdat het niet is aangesloten bij de BsGW. Afbeelding: Stefan Koopmans

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn -

De gemeenten Horst aan de Maas en Venray presenteren een lijst met steunmaatregelen voor gedupeerden van de coronacrisis. Het gaat daarbij om uitstel van betaling van gemeentelijke belastingen en een noodloket voor ondernemers.

Horst stelt tot 31 mei geen belastingaangiftes meer op en stuurt geen betalingsherinneringen, aanmaningen of dwangbevelen. Ook werkt de gemeente soepeler mee aan verzoeken van uitstel van betaling, inwoners en bedrijven krijgen daarvoor namelijk de mogelijkheid. Daarbij gaat het om uitstel van betaling voor gemeentelijke belastingen, waar Horst ruimhartig aan meewerkt door de gevolgen van de coronacrisis. Automatische incasso’s blijven wel doorlopen.

Loket

Venray geeft ondernemers tot 1 december de tijd om gemeentelijke belastingen te betalen. De gemeente int dit jaar geen toeristenbelasting en stelt terrasgelden voorlopig uit. In het najaar wordt bekeken of Venray deze belasting op een later moment alsnog gaat innen.

Beide gemeenten richten een noodloket in waar inwoners en ondernemers terecht kunnen met vragen en verzoeken voor financiële ondersteuning. Het loket van Horst is te bereiken op 077- 4779 777, dat van Venray via 0478 - 52 33 33.

Maatwerk

Burgemeester Ryan Palmen van Horst aan de Maas beseft dat hij met de maatregelen niet alles kan oplossen en dat het uitvoeren van de maatregelen veel maatwerk verricht. Daarvoor stelt de gemeente extra ambtenaren aan. „We vinden het onze verantwoordelijkheid om zoveel als we kunnen inwoners en bedrijven te steunen in deze situatie.”

Burgemeester Luc Winants van Venray stelt dat vooral het Rijk een helpende hand kan bieden op financieel vlak. „Wij bieden voorlichting en hulp en aanvullend daarop een verlichting van de lasten voor de Venrayse ondernemers.”

BsGW

Eerder presenteerde de Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen (BsGW) al maatregelen om de gevolgen van de coronacrisis te bestrijden. Horst aan de Maas en Venray zijn niet aangesloten bij de BsGW, vandaar dat de gemeenten hun eigen pakket maatregelen presenteren.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →