België gooit grens met Nederland dicht voor ‘onnodige’ reizen

Print
België gooit grens met Nederland dicht voor ‘onnodige’ reizen

Afbeelding: ANP

België heeft aan zijn grensovergangen in- en uitreiscontroles ingevoerd op niet-essentiële verplaatsingen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Dat meldt de minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid Pieter De Crem.

De maatregel is al ingegaan. „In het bijzonder worden de toeristische verplaatsingen naar België verboden en zullen grenscontroles voortaan van toepassing zijn”, aldus De Crem. „Elke overtreding zal strikt worden gesanctioneerd.”

Tijdens zijn wekelijkse persconferentie uitte minister-president Rutte zijn verbazing over Nederlanders die over de grens gaan tanken.

,,Het is sociaal om dat even niet te doen. De grens moet openblijven voor zorgmedewerkers. Niet voor uitjes. Het is geen business as usual!’’, zei Rutte vrijdagmiddag.

Sinds woensdag geldt in België een lockdown en zijn de controles bij de Belgisch-Limburgse grens strenger.

Lees ook: Even tanken in België? Dat kan je een forse boete opleveren

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen