Podcast: Jack (25) uit Ierland vertrok ’s nachts naar zijn paardenstal maar viel in Weert in slaap achter het stuur

Print
Laar / Tungelroy / Weert / Swartbroek / Altweerterheide / Stramproy -

De Ierse springruiter Jack Dodd (slachtoffer 15) wil na een etentje op tijd terug zijn op zijn paardenstal. Hij vertrekt in de vroege woensdagochtend 30 mei 2018 naar huis. Soms belt hij met zijn vader als hij moe is en nog een lange autorit moet maken. Deze nacht belt hij niet. Onderweg valt Jack in slaap en botst op de Bocholterweg in Weert tegen een boom. Jacks ouders David en Trish richten na zijn dood een stichting op, vertellen ze aan De Limburger in het kader van Project 46. De hulp die zij kregen, tot aan een privéjet aan toe, vonden ze zo bijzonder dat ze ook anderen willen helpen. Luister nu naar hun verhaal.

Over dit project

Podcast: Jack (25) uit Ierland vertrok ’s nachts naar zijn paardenstal maar viel in Weert in slaap achter het stuur
Rik van Hulst en Judith Janssen

Elke dag sterft iemand in het verkeer, maar dat is zelden groot nieuws. Ook niet in Limburg. In 2018 kwamen hier 46 mensen om het leven. Wie waren deze mensen? Wat gebeurde die fatale dag? Welke impact had hun plotselinge dood op de nabestaanden? Onze journalisten Rik van Hulst en Judith Janssen deden maanden onderzoek en gingen op zoek naar de persoonlijke verhalen.

>Luister en bekijk alle verhalen van Project 46

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu