Coronastress ontvluchten? Dit weekend grote drukte verwacht in natuurgebieden

Print
Coronastress ontvluchten? Dit weekend grote drukte verwacht in natuurgebieden

Afbeelding: Annemiek Mommers

Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten verwachten dat mensen dit weekend massaal de Nederlandse natuur opzoeken, nu alle sportwedstrijden en evenementen zijn afgelast. De organisaties vermoeden dat de meeste thuiswerkers na een week even naar buiten willen.

Bezoekers die de natuur in trekken, moeten zich realiseren dat de parkeerplaatsen snel vol zullen zijn. Het advies is om bij voorkeur op de fiets of te voet naar een park of natuurgebied in de eigen buurt te gaan. Zo zijn natuurbezoekers beter over het land verspreid en worden opstoppingen bij de drukste natuurgebieden voorkomen.

Afstand

Mensen wordt gevraagd zich te houden aan de richtlijnen van het RIVM: binnenblijven als men verkouden of grieperig is en 1,5 meter afstand van elkaar houden. Wandelaars moeten speelbossen of andere speelplekken mijden als het er druk is. Ook doen de organisaties een dringende oproep om geen afval te laten slingeren, zeker geen papieren zakdoekjes.

Ook moet er rekening mee worden gehouden dat bij natuurgebieden alle horeca en informatiecentra gesloten zijn. Ook de openbare toiletten zullen dicht zijn. Omdat het broedseizoen is begonnen moeten mensen doorgaans op de paden blijven en de hond aan de lijn houden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen